Dağ Keçileri : Zoru Kolaylıkla Başaran Tırmanıcılar

0
Doğada bulunan fazlaca canlı, çok çeşitli niteliklere sahiptir. Bilim alanında araştırma yapanların yaptığı incelemelere emsal nitelik taşıyan savunma özellikleri, strateji yetenekleri, taktik becerileri ve bunun dışında sayabileceğimiz pek çok nitelik ile dikkat çeken bir özellik sergilemektedir. Bu makalede sizin için Dağ Keçileri ile ilgili dikkate değer ve çok gerekli bir bilgi paylaşacağız. Dağ Keçileri, ortaya koyduğu olağanüstü yetenekleri ile gelecek jenerasyon için ve içinde bulunduğumuz dönemde kullanmak için piyasaya süreceğimiz AR-GE taslaklarına gerçekten önemli bir ilham kaynağı olması mümkündür. Dağ Keçileri ile ilgili aşağıda belirteceğimiz özellik hakkında bilgiyi aklınızdan çıkarmamanızı tavsiye ederiz.

Çevremizdeki canlı türleri, mavi gezegenimiz ve hayat dolu Dünya’mızın içerisinde süratle yol aldığı kainat çok fazla insanın ilgisini çekmektedir. Buna benzer merak edilen konular hakkında “açık ve anlaşılan” bir şekilde tüm insanların zihin yapısının aydınlanmasına imkan vermek, DOĞA BİLİMLERİ DERNEĞİ’nin vizyonunu oluşturmaktadır. Bu vizyon ile sizin için Dağ Keçileri gibi çok fazla canlı ile ilgili ve biyomimetik alanında önemli bilgiler paylaşmaktayız.

O halde Dağ Keçileri hakkında paylaşacağımız bilgiyi şu anda okuyup anlamanızı tavsiye ederiz.

Dağ Keçileri İle İlgili Muhtemelen Bilmediğiniz Bilgiler

Tüm keçiler için ilk emniyet malzemesi boynuzlarıdır. Boynuzlar oldukça kalındırlar ve bir kask görevi görerek olası bir çarpmanın etkisini azaltırlar. Ayrıca boynuzlar enselerinin arkasına kadar uzandığı için de hayati bir koruma sağlar.

Bu canlılar, dikdörtgen şeklindeki gözbebekleri sayesinde uzman tırmanma görüşüne sahiptirler. Bu gözbebeği, keçilere süper periferik (çevresel) görüş kazandırır ve böylece keçiler tek seferde tüm tırmanma seçeneklerini görmüş olurlar.

Dağ keçilerinin en dik yamaçlara dahi kolaylıkla tırmanabilmelerine imkan tanıyan bir diğer özellikleri ise ayaklarıdır. Bilindiği gibi dağlık arazilerde neredeyse hiç düz olmayan yüzeyler bulunur. Ancak keçilerin yere çok sıkı tutunacak şekle sahip ayakları vardır. Her ayakta zemine sağlam basmalarını sağlayan iki adet esnek toynak bulunur. Her toynakta da küçük çıkıntıları çok iyi bir şekilde kavrayabilmelerini sağlayan çok sert dış tırnak yer alır. Toynakların içinde bulunan derimsi kısım ise onlara iyi bir tutuş sağlar ve zemine adeta yapışmalarını sağlayan bir çeşit vakum ağzı görevi görür.

Dağ keçileri, uzun adımlar yerine küçük adımlar kullanırlar. Bu şekilde yaparak vücut ağırlıklarını ayaklarının üzerine dağıtırlar ve dengeyi merkeze alırlar.

Yakın dönemde MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI eğitim müfredatında BİYOİNOVASYON alanında önemli değişiklikler olacak gibi görünüyor. Dağ Keçileri gibi canlılardan alınan ilham ile ortaya konan teknolojiler, gençliğimizin bu alanda daha fazla İNOVATİF BİR ŞEKİLDE düşünmesine olanak tanıyabilir.
Siz de okullarınızda BİYOMİMETİK ve BİYOİNOVASYON konuları ile ilgili konferanslarımızdan yararlanmak isterseniz BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ.
Bu adrese konferans isteklerinizi ve sorularınızı mail atabilirsiniz : altug@dogabilimleridernegi.org
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (M.E.B) almış olduğumuz izni görmek için TIKLAYIN!
Daha önce yaptığımız KONFERANSLARDAN örnek resimler görmek için TIKLAYIN!
Sitemize ÜCRETSİZ KAYIT OLMAK için LİNKE TIKLAYIN!
Şu ana kadar incelediğiniz bilgiler, Dağ Keçileri hakkında FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI yakalamanıza imkan tanımıştır. Çünkü Dağ Keçileri aslında insanlara ilham kaynağı oluyor ve hayatımızı daha inovatif bir hale getirmemize vesile oluyor. Sizin için derlediğimiz bu yazıyı incelediğiniz için teşekkürler.

Doğa bilimleri derneği.org

Bu Yazıları da Beğenebilirsiniz! Daha Fazlası