Dağ Keçileri : Zoru Kolaylıkla Başaran Tırmanıcılar

0
Doğada yer alan fazlaca canlı türü, çok çeşitli niteliklere sahiptir. Bilim adamlarının ortaya koyduğu araştırmalara emsal nitelik taşıyan savunma yetenekleri, strateji kabiliyetleri, teknik becerileri ve bunun dışında sayabileceğimiz pek çok özellik ile dikkat çekmektedir. Bu makalede sizin için Dağ Keçileri ile alakalı dikkate değer ve çok gerekli bir bilgi paylaşacağız. Dağ Keçileri, ortaya koyduğu olağanüstü yetenekleri ile gelecek nesiller için ve günümüzde kullanmak için piyasaya süreceğimiz AR-GE taslaklarına kesinlikle önemli bir ışık kaynağı olması mümkündür. Dağ Keçileri hakkında aşağıda belirteceğimiz özellikler ile alakalı bilgiyi aklınızdan çıkarmamanızı öneririz.

Çevremizdeki canlı türleri, mavi Dünya’mız ve yaşam dolu Dünya’mızın içerisinde büyük bir hızla yol aldığı evren pek çok kişinin ilgisini çekmektedir. Buna benzer merak edilen konular ile ilgili “açık ve anlaşılır” bir şekilde tüm insanların zihin yapısının aydınlanmasına olanak sunmak, Doğa Bilimleri Derneği’nin vizyonunu oluşturmaktadır. Bu vizyon ile sizin için Dağ Keçileri gibi pek çok canlı hakkında ve BİYOMİMETİK alanında önemli içerikler paylaşmaktayız.

O halde Dağ Keçileri ile ilgili paylaşacağımız bilgiyi şimdi okumanızı öneririz.

Dağ Keçileri İle Alakalı Muhtemelen Bilmediğiniz Bilgiler

Tüm keçiler için ilk emniyet malzemesi boynuzlarıdır. Boynuzlar oldukça kalındırlar ve bir kask görevi görerek olası bir çarpmanın etkisini azaltırlar. Ayrıca boynuzlar enselerinin arkasına kadar uzandığı için de hayati bir koruma sağlar.

Bu canlılar, dikdörtgen şeklindeki gözbebekleri sayesinde uzman tırmanma görüşüne sahiptirler. Bu gözbebeği, keçilere süper periferik (çevresel) görüş kazandırır ve böylece keçiler tek seferde tüm tırmanma seçeneklerini görmüş olurlar.

Dağ keçilerinin en dik yamaçlara dahi kolaylıkla tırmanabilmelerine imkan tanıyan bir diğer özellikleri ise ayaklarıdır. Bilindiği gibi dağlık arazilerde neredeyse hiç düz olmayan yüzeyler bulunur. Ancak keçilerin yere çok sıkı tutunacak şekle sahip ayakları vardır. Her ayakta zemine sağlam basmalarını sağlayan iki adet esnek toynak bulunur. Her toynakta da küçük çıkıntıları çok iyi bir şekilde kavrayabilmelerini sağlayan çok sert dış tırnak yer alır. Toynakların içinde bulunan derimsi kısım ise onlara iyi bir tutuş sağlar ve zemine adeta yapışmalarını sağlayan bir çeşit vakum ağzı görevi görür.

Dağ keçileri, uzun adımlar yerine küçük adımlar kullanırlar. Bu şekilde yaparak vücut ağırlıklarını ayaklarının üzerine dağıtırlar ve dengeyi merkeze alırlar.

Çok yakında MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI eğitim müfredatında BİYOİNOVASYON alanında dikkat çeken farklılıklar olacak gibi görünüyor. Dağ Keçileri gibi canlılardan alınan ilham ile ortaya konan teknolojiler, genç nüfusun bu alanda daha fazla YENİLİKÇİ BİR YÖNTEMLE düşünmesine imkan verebilir.
Siz de okullarınızda BİYOMİMETİK ve BİYOİNOVASYON konuları hakkında konferanslarımızdan faydalanmak isterseniz BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ.
Bu adrese konferans isteklerinizi ve sorularınızı e-posta atabilirsiniz : altug@dogabilimleridernegi.org
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (M.E.B) almış olduğumuz izni görmek için BURAYA TIKLAYIN!
Daha önce yaptığımız KONFERANSLARDAN örnek resimler görmek için TIKLAYIN!
Sitemize ÜCRETSİZ KAYIT OLMAK için BURAYA TIKLAYIN!
Şimdiye kadar okuduğunuz bilgiler, Dağ Keçileri ile ilgili FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI edinmenize imkan tanımıştır. Çünkü Dağ Keçileri aslında insanlara ışık kaynağı oluyor ve hayatımızı daha inovatif bir hale getirmemize vesile oluyor. Sizin için hazırlanan bu yazıyı okuduğunuz için teşekkürler.

Doğa bilimleri derneği.org

Bu Yazıları da Beğenebilirsiniz! Daha Fazlası