Dağ Keçileri : Zoru Kolaylıkla Başaran Tırmanıcılar

0
Tabiatta bulunan fazlaca hayat sahibi varlık, ilginç niteliklere sahiptir. Bilim adamlarının ortaya koyduğu incelemelere emsal nitelik taşıyan savunma özellikleri, strateji yetenekleri, teknik becerileri ve bunun dışında sayabileceğimiz çok fazla nitelik ile dikkat çekmektedir. Bu içerikte okumanız için Dağ Keçileri hakkında dikkate değer ve çok gerekli bir bilgi paylaşacağız. Dağ Keçileri, ortaya koyduğu muhteşem yetenekleri ile gelecek nesiller için ve içinde bulunduğumuz dönemde kullanmak için piyasaya süreceğimiz teknolojilere gerçekten önemli bir ışık kaynağı olması mümkündür. Dağ Keçileri hakkında aşağıda bahsedeceğimiz özellikler ile ilgili bilgiyi unutmamanızı öneririz.

Çevremizdeki canlılar, mavi Dünya’mız ve yaşam dolu gezegenimizin içinde büyük bir hızla yol aldığı evren pek çok insanın ilgisini çekmektedir. Buna benzer merak edilen konular ile alakalı “açık ve anlaşılır” bir şekilde herkesin zihin yapısının aydınlanmasına imkan vermek, DOĞA BİLİMLERİ DERNEĞİ’nin bakış açısını oluşturmaktadır. Bu vizyon ile size özel Dağ Keçileri gibi çok fazla canlı hakkında ve biyomimetik alanında önemli bilgiler paylaşmaktayız.

O halde Dağ Keçileri ile ilgili paylaşacağımız bilgiyi şu anda okuyup anlamanızı tavsiye ederiz.

Dağ Keçileri İle İlgili Muhtemelen Bilmediğiniz Bilgiler

Tüm keçiler için ilk emniyet malzemesi boynuzlarıdır. Boynuzlar oldukça kalındırlar ve bir kask görevi görerek olası bir çarpmanın etkisini azaltırlar. Ayrıca boynuzlar enselerinin arkasına kadar uzandığı için de hayati bir koruma sağlar.

Bu canlılar, dikdörtgen şeklindeki gözbebekleri sayesinde uzman tırmanma görüşüne sahiptirler. Bu gözbebeği, keçilere süper periferik (çevresel) görüş kazandırır ve böylece keçiler tek seferde tüm tırmanma seçeneklerini görmüş olurlar.

Dağ keçilerinin en dik yamaçlara dahi kolaylıkla tırmanabilmelerine imkan tanıyan bir diğer özellikleri ise ayaklarıdır. Bilindiği gibi dağlık arazilerde neredeyse hiç düz olmayan yüzeyler bulunur. Ancak keçilerin yere çok sıkı tutunacak şekle sahip ayakları vardır. Her ayakta zemine sağlam basmalarını sağlayan iki adet esnek toynak bulunur. Her toynakta da küçük çıkıntıları çok iyi bir şekilde kavrayabilmelerini sağlayan çok sert dış tırnak yer alır. Toynakların içinde bulunan derimsi kısım ise onlara iyi bir tutuş sağlar ve zemine adeta yapışmalarını sağlayan bir çeşit vakum ağzı görevi görür.

Dağ keçileri, uzun adımlar yerine küçük adımlar kullanırlar. Bu şekilde yaparak vücut ağırlıklarını ayaklarının üzerine dağıtırlar ve dengeyi merkeze alırlar.

Çok yakında Milli Eğitim Bakanlığı eğitim müfredatında BİYOİNOVASYON alanında dikkat çeken değişiklikler olacak gibi görünüyor. Dağ Keçileri gibi canlılardan alınan ilham ile ortaya konan teknolojiler, gençliğimizin bu alanda daha fazla İNOVATİF BİR YÖNTEMLE düşünmesine imkan tanıyabilir.
Siz de okullarınızda BİYOMİMETİK ve BİYOİNOVASYON konuları hakkında konferanslarımızdan yararlanmak isterseniz BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ.
Bu adrese konferans isteklerinizi ve sorularınızı e-posta atabilirsiniz : altug@dogabilimleridernegi.org
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (M.E.B) almış olduğumuz izni görmek için TIKLAYIN!
Daha önce yaptığımız KONFERANSLARDAN örnek resimler görmek için LİNKE TIKLAYIN!
Sitemize ÜCRETSİZ KAYIT OLMAK için TIKLAYIN!
Şu ana kadar okuduğunuz bilgiler, Dağ Keçileri hakkında FARKLI BİR VİZYON yakalamanıza fırsat vermiştir. Çünkü Dağ Keçileri aslında insanlara ışık kaynağı oluyor ve yaşamımızı daha inovatif bir hale getirmemize sebep oluyor. Sizin için hazırlanan bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Doğa bilimleri derneği.org

Bu Yazıları da Beğenebilirsiniz! Daha Fazlası